ANKETA
Víte v čem jsou plody arónie nepřekonatelné a čím jsou výjímečné ?
Obsahují nejvyšší obsah přírodních antioxidačních látek v poživatelném ovoci v našem podnebném pásmu. Antioxidanty prospívají při prevenci většiny civilizačních chorob. 64% Plody obsahují velmi vysoký podíl vitamínu C a minerálních látek. 23% Plody se používají k barvení potravin a léků díky vysokému obsahu pigmentů. Nemají žádný vliv na lidské zdraví. 7% Bobule nejsou ničím výjimečné ani zdraví prospěšné, hodí se jen pro ptáky. 5%ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Všechny námi dodávané přímo lisované šťávy jsou vyráběné pod důsledným dohledem a za dodržování velmi přísných německých norem z těch nejkvalitnějších surovin, bez použití jakýchkoli přidaných konzervačních látek a bez přislazování. Vybrat si můžete od přímo lisovaných 100% šťáv (100% džusů * - viz níže pod uvedenými výrobky) z čerstvých plodů pouze z arónie v různých objemech balení až po kombinaci arónie s granátovým jablkem nebo sirup v bio kvalitě. Námi nabízené šťávy s přívlastkem BIO jsou pravidelně testované a sledované podle platného certifikátu DE-034 Öko-Kontrollstelle.
Nejprodávanější produkty v kategorii |
|
---|---|
Arónie BIO (černý jeřáb, jeřabina), 100 % přímo lisovaná šťáva, 3 litry | 636,00 Kč (22,71 EUR) |
Arónie BIO (černý jeřáb, jeřabina), 100% přímo lisovaná šťáva, 6x0,7 litru | 1 055,00 Kč (37,68 EUR) |
Arónie BIO (černý jeřáb, jeřabina), 100% přímo lisovaná šťáva, 0,7 litru | 185,00 Kč (6,61 EUR) |
* Pro objasnění správné terminologie - dle platných českých předpisů se pod pojmem "DŽUS" (z anglického Juice) rozumí ovocný nebo zeleninový nápoj s podílem ovoce pouze 100%. Nápoje s podílem ovoce od 25% do 99,9% mohou být označovány pouze jako "nektary". Nápoje s ovocným podílem menším než 25% mohou být označovány jako "ovocné nápoje". Džusy, nektary a ovocné nápoje mohou být vyráběné z přímo lisované šťávy nebo z ovocných koncentrátů. Nutno podotknout, že ne každý výrobce se tohoto předpisu drží a snaží se leckdy zavádějícím popisem vyvolat dojem, že se jedná o 100% džus, přestože obsah ovocného podílu (uvedený drobným písmem na etiketě) dosahuje sotva středních hodnot průměrného "nektaru" kolem 50%.
"Koncentrát" není totéž co "konzervant" a pokud není k jeho uchování použita přidaná konzervační chemická látka, neznamená to nic špatného. Výroba z koncentrátu se vesměs používá u exotických druhů ovoce, kde by doprava přímo lisované nebo zmrazené 100% ní šťávy neúměrně prodražila samotný konečný výrobek. Po vylisování čisté šťávy se šetrně při nízké teplotě odpaří voda. Koncentrát se následně pasteruje a přepraví se na místo spotřeby, kde se v moštárně naředí kvalitní vodou do původního stavu, dle přiloženého vzorku.
Více než 95% objemu prodaných ovocných nápojů a šťáv, které jsou v nabídce v prodejnách, jsou vyráběné z koncentrátů. Pokud tedy srovnáváte kvalitu a cenu, čtěte pozorně popis na obalech výrobků.
PŘÍMO LISOVANÁ ŠŤÁVA a DŽUS je tedy z hlediska názvosloví TOTÉŽ. Jde tedy o přípustné alternativní názvosloví. Pokud se jedná o přímo lisovanou šťávu, mělo by to být výslovně uvedeno na etiketě.
Přímo lisované šťávy bez dodatečně přidaných konzervačních látek, umělých sladidel a barviv mají vyšší nutriční hodnotu. Bývají vždy ve vyšší cenové kategorii, jelikož i výrobní technologie a balení, případné přepravní náklady ze vzdálenějších míst, jsou logicky také vyšší než na výrobu džusů z koncentrátů.
Námi dodávané přímo lisované šťávy (direkt Saft), jsou vyráběné výhradně tradiční technologií v rodinné moštárně v Sasku v bezprostřední blízkosti hranic s Českou republikou. K jejich konzervaci se používá pouze pasterace (šokové zahřátí na teplotu cca 79 stupňů) bezprostředně po vylisování při plnění do spotřebního obalu. Specielně dodávané skleněné lahve jsou tmavě hnědé barvy, aby ochránily šťávu před UV zářením a světlem.