NOVINKY

arr3NOVÁ VZORKOVNA S OBCHODNÍ KANCELÁŘÍ V PROVOZU OD 10.10.2016Otevřeli jsme pro Vás  nové prostory kanceláře a velkoobchodní vzorkovny s výrobky nejen z arónie,... arr3NOVÉ PROSTORY VELKOOBCHODNÍHO SKLADUVážení zákazníci! Od 1.9.2015 jsme plně přemístili náš sklad do nových prostor v Krkonošské... arr3ZDRAVOTNÍ TVRZENÍ DLE PŘEDPISů EU !!!Vážení příznivci arónie a zdravého životního stylu! V posledních měsících se velmi diskutují...

» VYDATNÁ SNÍDANĚ
POHANKOVÁ KAŠE S ARÓNIÍ - snídaně plná antioxidantů *

Doba přípravy 5 minut

Budeme potřebovat

Suroviny:

- 1 díl pohankových vloček (na 1 osobu - 1 díl = odměrka 160ml)

- 2 díly vody

- 1-2 čajové lžičky sušených plodů Aronia Original

- 3-5 sušených švestek (dle velikosti)

- 1 menší hrst ořechů (ideálně sladší kešu ořechy)

- 50 ml přímo lisované šťávy z arónie (případně 20 ml potravinového doplňku obohaceného vitamíny a minerály Aronia KOMPLEXAronia Original

- 50 ml přímo lisované granátové šťávy  (Grante)

- 1 lžíce kvalitního medu

- 1 banán (alternativně možno použít jakékoli čerstvé sezónní ovoce např. jablko)

- kousek másla

prášek z arónie Aronia Original

Postup přípravy

K přípravě je ideální využít multifunkční hrnec. Kdo nemá k dispozici, připraví pohankové vločky standardním způsobem dle doporučení výrobce.

1 -  sušené plody arónie v potřebném množství si večer předem namočíme do vody, aby dostatečně nabobtnaly a změkly

2 -  ráno vločky nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a hrnec nastavíme v režimu "kaše" na 3 minuty (případně připravíme dle návodu výrobce - obvykle zalijeme 1 díl vloček dvěma díly vařící vody a necháme pod pokličkou 3-5 minut nabobtnat)

3 -  mezitím nakrájíme sušené švestky na plátky (abychom se neulepili, zapíchneme do švestky vidličku a krájíme mezi hroty), rozdrobíme nebo nahrubo nasekáme ořechy, nakrájíme banán (případně jiné ovoce), slijeme vodu z namočených plodů arónie

4 - jakmile je kaše z vloček připravena, postupně vmícháváme jednotlivé suroviny v pořadí máslo, sušené švestky s ořechy a plody arónie, med, banán (ovoce), šťáva z arónie, granátová šťáva. Pořadí je důležité dodržet, aby si složky zachovaly co nejvíce účinných látek (med a šťávy by se neměly tepelně zpracovávat déle, než je nezbytně nutné).

5 - servírujeme do keramické misky, na závěr posypeme práškem z arónie přímo z dózy se sypátkem, případně ozdobíme lístky máty nebo čerstvými malinami, pokud jsou k dispozici.

Přejeme dobrou chuť a pevné zdravi s ARÓNIÍ!

 

* originální vlastní autorský a vyzkoušený recept roku 2014

 

YmNmNmU2OW